Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deze computerspellen halen het beste in je kind naar boven!

Op een speelse manier nieuwe dingen leren over het leven: computerspelletjes zijn niet alleen lang leve de lol, maar het is ook nog eens educatief verantwoord. Op deze manier kan je je kind met een fijn gevoel achter een schermpje plaatsen, zonder jezelf hier schuldig over te voelen. Veel ouders vinden het niet goed dat hun kind de hele tijd achter een schermpje zitten, al helemaal als het buiten mooi weer is en er ontzettend veel kinderen op straat spelen. Gelukkig kan je je kind met een gerust hart een van onderstaande spelletjes laten spelen, omdat ze enorm bevordelijk zijn voor de ontwikkeling van je kind. Ook benieuwd welke computerspellen dit precies zijn? Lees dan snel verder zodat je naar de speelgoedwinkel kan rennen om het spel uit de schappen te pakken!

Putt-Putt

Putt-Putt is een schattig autootje dat in allemaal spannende situaties belandt. Het is een spel voor kinderen tot en met 10 jaar ongeveer. Logisch denken en analyseren zijn enkele van de kerncompetenties die tijdens het spelen van dit spel worden getoetst en worden verbeterd. Er zijn meerdere computerspellen voor Putt-Putt ontworpen: zo gaat Putt-Putt naar het circus en dierentuin, maar reist hij ook met een tijdmachine naar perioden van vroeger (de Prehistorie of Middeleeuwen bijvoorbeeld). Het is een point-and-click spel, waarbij je op allemaal verschillende dingen kan klikken die op je beeld verschijnen. De voice-over vertelt dan iets over hetgeen je ziet, zodat ook kinderen die nog niet kunnen lezen gewoon dit spel kunnen spelen. Je moet op zoek naar de juiste voorwerpen en personen en zo kom je verder in het spel. Een heel geweldig spel waar je kind geen genoeg van zal krijgen!

Freddi Fish

De vissenvriendjes Freddi en Loebas beleven allemaal spectaculaire avonturen. Vaak wordt de hulp van dit duo ingeroepen door andere vissen of zoogdieren, omdat er iets vreselijks gebeurd is. Zo worden de zeewierzaadjes van oma Octavia gestolen in de eerste game, en moeten Loebas en Freddi op zoek naar de dader. Onderweg komen ze andere vrienden en vreemdelingen tegen die allemaal hun eigen probleem met zich meedragen: Freddi en Loebas moeten hen helpen. Ook zijn er slechte vissen die verkeerde dingen willen doen, en aan Freddi en Loebas de taak om ze tegen te houden. In de tweede game van deze serie, is er een spook op school en roept de juf Freddi en Loebas om hulp. Zij moeten uitvinden wie het spook is en hem of haar vangen. Dit moet jij als speler doen: je moet logisch nadenken en verbanden leggen die op het eerste gezicht wellicht minder duidelijk zijn. Een topspel!