Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zo kies je een gaming console die bij je past

Om zich aan te passen aan de verschillende soorten gamers en hun specifieke behoeften, concurreren consolefabrikanten in inventiviteit en doen ze voortdurend nieuwe technologische ontdekkingen. Ze innoveren continu om de best mogelijke consoles te produceren. Om je te helpen bij het kiezen van de beste console, is het essentieel om rekening te houden met specifieke criteria.

1. De console kiezen op basis van het type spel

Voordat je een console koopt, moet je weten welk type games of specifieke titels je wilt spelen. Zelfs als de meeste van hen versies hebben die zijn aangepast aan elk platform, varieert de catalogus van machine tot machine. De krachtigste huiskamermodellen met een grote capaciteit, zoals PS4, bieden intensere games. De meest populaire titels zijn van Sony en Microsoft. Aan de andere kant biedt Nintendo verschillende exclusieven van zijn interne licenties, zoals Mario, Pokémon en Zelda, die geschikt zijn voor jonge kinderen.

2. Het niveau van de speler

Het is ook essentieel om te weten welke soorten spelers deelnemen aan de game. Je moet dezelfde machine gebruiken als je vrienden om online te spelen. Ondanks de verscheidenheid aan consolemodellen, voldoen ze niet allemaal aan dezelfde behoeften en bieden ze dezelfde spelervaringen. Sommige versies zijn het meest geschikt voor meer ervaren spelers. Anderen kunnen zowel thuis- als zakmodellen zijn. Er zijn ook consoles die extra functies bieden. Kies voor krachtige hardware met een goede selectie titels om te genieten van fantastisch familie-entertainment.

3. Prestaties

De prestaties van de beste console bepalen het potentieel, dat wil zeggen de kracht en functionaliteit die de console biedt. Deze twee elementen kunnen gamers een wonderbaarlijke en unieke game-ervaring bieden. De Xbox One X S is bijvoorbeeld een krachtig, high-end model om een ​​goede audiovisuele kwaliteit te krijgen. Hij is zeer geschikt voor een tv met 4K resolutie of een Blu-Ray filmcollectie. Nintendo’s Wii is bedoeld voor gezinsgebruik. Ten slotte zijn de Xbox One- en PlayStation-technologie al zeer geavanceerd om elke speler een totale onderdompeling te bezorgen.

4. Een console kiezen op basis van de manier waarop je speelt

Sommige ontwikkelaars bieden videogameconsoles die opvallen door hun manier van spelen. Onder hen garandeert Nintendo’s machine interactiviteit voor gamers. Dankzij de bewegingssensoren zal de speler goed vooruitgang kunnen boeken in zijn games. Met Kinect van Microsoft kan je een interface manipuleren zonder een controller te gebruiken. De PlayStation Move integreert de PlayStation Eye, een extra randapparaat dat alle bewegingen detecteert.

5. Functies

Functies zijn één van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kopen van de beste console. Een krachtig model is geschikt voor een groot scherm. Kleinere consoles zijn beter voor mobiliteit in elke game.